Kayıt İşlemleri

İLKOKUL BİRİMİ KAYIT KABUL POLİTİKASI

İlkokul 1.Sınıflar İçin Kayıt Kabul Politikamız

• İlkokulumuzun 1. sınıfına ağustos ayı sonuna kadar 69 ayı dolduracak çocukların kayıtları yapılır.
  • Kayıt görüşmesi için başvuru sahibi veliye, randevu tarihi okul idaresi tarafından bildirilir.
  • İlk görüşme okulumuzun işleyişi ve eğitim politikaları ile ilgili sadece bilgilendirme amaçlı olup ebeveynler ve okul müdürü arasında gerçekleşir.
  • Bu görüşmenin ardından, okulumuz rehberlik birimi ile öğrencinin bir araya geleceği randevu tarihi oluşturulur. Bu görüşmede öğrenciye “Metropolitan Okul Olgunluğu Testi” veya “Hazır Bulunuşluk Envanteri” uygulanıp öğrenciyle mülakat yapılır.
  • Test sonucuna göre rehberlik birimi tarafından veli, okula davet edilip veli görüşmeleri yapılır. Bu görüşmeye her iki ebeveynin de katılması gerekmektedir.
  • Öğrencinin hazır bulunuşluk durumuna göre kayıt süreci tamamlanıp öğrencinin sınıf yerleştirmesi yapılır.

İlkokul 2, 3 ve 4. Sınıflar İçin Kayıt Kabul Politikamız

• Kayıt görüşmesi için başvuru sahibi veliye randevu tarihi bildirilir.
  • Bu görüşmenin ardından, okulumuz rehberlik birimi ile ebeveynler ve öğrencinin bir araya geleceği randevu tarihi oluşturulur.
  • Rehberlik birimi, önce öğrenciyle bir görüşme gerçekleştirir. Ardından ebeveynleri kabul eder. Bu görüşmeye her iki ebeveynin de katılması gerekmektedir.
  • Öğrencinin okula uyumu kontrol edilerek kayıt süreci tamamlanıp öğrencinin sınıf yerleştirmesi yapılır.
  • Eğer öğrenci başka bir okuldan nakil gelecek ise, okulumuzun öğrenci işleri departmanı veliden herhangi bir belge istemez. Öğrencinin e-okul aracılığıyla eski okulundan okulumuza kaydı alınarak kayıt işlemleri tamamlanır.

Ön Kayıt Formu
* kodu değiştirmek için resmin üzerine tıklayın